Tilskud til psykologhjælp

Da vi har forståelse for de økonomiske aspekter ved psykologisk behandling, samarbejder Psykologerne Johansen & Kristoffersen med forskellige foreninger, virksomheder og forsikringsselskaber for at kunne tilbyde økonomisk støtte til psykologbehandling.

At finde ud af, hvorvidt man kan få tilskud til psykologbehandling, hvordan og hvor meget, er lidt af en jungle. Hver dag får vi op til flere henvendelser fra folk, der ønsker vores hjælp til at afklare, hvilken type tilskud, de er berettiget til, og hvordan disse eventuelt kan benyttes. Hvis du også føler dig forvirret, er du altså langt fra alene. Vi håber, at vi med denne guide kan hjælpe dig finde vej i systemet.

Sygeforsikring Danmark

Sygesikring Danmark yder for medlemmer i gruppe 1, 2 og 5 med henvisningsårsdag 1-11 et tilskud på 300 kr. per session (svarende til ca. 30% af prisen) ved psykologsamtaler. Er du mellem 18-25 år, kan du fra 2021 få et tilskud på 450 kr. pr. session med henvisningsårsag 1-11.

Sygesikring Danmark giver desuden tilskud til medlemmer i gruppe 1, 2 og 5 på 300 kr. per session for personer under 18 år, som ikke er omfattet af henvisningsårsagerne. Fra 2021 udvides denne ordning til at omfatte alle under 26 år.

Generelt er det en betingelse, at behandlingen foretages af autoriseret psykolog, der har en aftale med Sygesikring Danmark. Behandlingen skal indberettes elektronisk. Se mere om de nye takster på www.sygeforsikring.dk.

Ønsker du at benytte denne ordning, bedes du venligst oplyse dette i din henvendelse til os, så vi kan tildele dig en af vores psykologer, der er omfattet af denne ordning.

Læs mere om Sygeforsikring Danmark

Private sundhedsforsikringer

Udover sygeforsikring Danmark, dækker mange andre privattegnede sundhedsforsikringer helt eller delvist et forløb hos en psykolog.  Undersøg, om du og/eller din familie er omfattet af en sundhedsforsikring, der enten er tegnet af dig selv eller måske din arbejdsplads – dækker den psykologsamtaler? Ønsker du at gøre brug af din sundhedsforsikring ved samtaler hos os, bedes du venligst oplyse om dette ved henvendelse.

Læs mere om Private Sundhedsforsikringer

Forsikringsselskaber

Flere pensionskasser og forsikringsselskaber dækker helt eller delvist beløbene for psykologbehandling hos Psykologerne Johansen & Kristoffersen. Vi fakturerer gerne pensionskassen eller forsikringsselskabet efter aftale.

Se liste over forsikringsselskaber

Den offentlige sygesikring

Med en henvisning fra egen læge, kan du få offentligt tilskud hos psykologer med ydernummer. Bemærk, at vores psykologer ikke er omfattet af denne ordning.

Læs mere om den offentlige sygesikring

Kommunalt tilskud

Din hjemkommune/bopælskommune kan i visse tilfælde yde hel eller delvis dækning for udgifter til psykologbehandling. Du bedes rette henvendelse til din kommune og høre nærmere om reglerne for netop din problematik.

Fagforeninger

Fagforeninger kan dække udgifter til psykologsamtaler – typisk ved arbejdsbetingede problematikker. Kontakt din fagforening for at undersøge dine muligheder.

Afregning

Bemærk, at du/bestiller selv er ansvarlig for betaling af bestilte ydelser. Hvis der ønskes afregning med forsikringsselskaber, kommuner eller andre debitorer, er du selv ansvarlig for, at den nødvendige dækning eller bevilling foreligger. Hvis angivne debitor, uanset årsag, ikke betaler, vil udestående indkræves direkte fra dig/bestiller.

Ønsker du en samtale med en af vores psykologer?
Kontakt os for at aftale en tid, eller lad os ringe til dig.