Almenpsykologiske udfordringer

Kæmper du, eller dit barn, med stress, sorg, mobning, søvnproblemer eller noget helt tredje? Hos Psykologerne Johansen og Kristoffersen har vi erfaringer med mange typer almenpsykologiske problemstillinger, og vi kan tilbyde aftaler med kort ventetid ved vores klinikker i Helsingør, Aarhus og på Frederiksberg. Læs mere om almenpsykologiske udfordringer herunder eller find relaterede emner nederst på siden, for at læse nærmere om problemstillinger, man typisk støder på og kan have brug for hjælp til igennem livet.

Ønsker du en samtale med en af vores psykologer om almenpsykologiske udfordringer? 
Kontakt os for at aftale en tid, eller lad os ringe til dig.

Hvad er almenpsykologiske problemstillinger?

Psykologerne Johansen & Kristoffersen tilbyder kognitiv adfærdsterapeutisk behandling af diverse almene psykologiske udfordringer hos børn, unge og voksne. Almenpsykologiske udfordringer er en fælles betegnelse for problemstillinger, som ikke er omfattet af diagnoser, men som alligevel kan være hæmmende for ens livsudfoldelse eller medføre ubehag i hverdagen. Det kan f.eks. være stress, sorg, lavt selvværd, vredesproblemer, jalousi, krise, perfektionisme, mobning, søvnproblemer, ufrivillig barnløshed, hjernerystelse og særlig sensitivitet, og de betegner således en række psykiske problemer, som mange vil blive udsat for gennem livet.

Almene psykologiske problemer kan tære hårdt på ens livskvalitet og ofte kan det være svært at komme fri af de psykologiske problemstillinger uden hjælp fra fx en psykolog. Selvom emnet dækker over situationer og omstændigheder, som alle formentlig udsættes for gennem livet; fx. mobning i skolen eller på arbejdet, stress og dødsfald, kan det være enormt svært at slippe ud af krisen på egen hånd. I dag er det heldigvis meget normalt at gå til psykolog, så der er ingen skam i at søge professionel hjælp, når man oplever udfordringer i dagligdagen.

Vi har stor erfaring med alle former for psykologiske problemstillinger og har en bred vifte af psykologer, der kan imødekomme dine behov. Ved klinikken anvender vi kognitiv adfærdsterapi – en terapiform, der har vist sig effektiv i forhold til at imødekomme de nævnte såvel som andre psykologiske problematikker. Vi tilbyder den evidensbaserede og effektive terapi ved vores praksisser på Frederiksberg, i Helsingør og Aarhus, og vi kan tilbyde tider med kort venteliste.

I behandlingen arbejdes der med kognitive og adfærdsmæssige aspekter af problemerne; førstnævnte dækker bl.a. over negative tanker og antagelser, mens sidstnævnte omhandler uhensigtsmæssige adfærdsmønstre. Begge elementer spiller en aktiv rolle i at vedligeholde og forværre aktuelle problemer, hvorfor brud med de uhensigtsmæssige tendenser kan forbedre tilstanden.

Du kan finde mere information om forskellige almene psykologiske problemer i menuen herunder, og du er altid velkommen til at ringe til os og forhøre dig om netop din problemstilling. Vi har praksisser i Helsingør, Aarhus og på Frederiksberg og kan tilbyde samtaler med kort ventetid.