Test for misofoni hos voksne 

Scroll til bunden af siden for at tage testen

Test for misofoni

Her på siden kan du teste dig selv for misofoni – en lidelse, hvor særlige lyde er forbundet med ekstremt ubehag. Testen er baseret på værktøjet AMISOS-R (Amsterdam Misophonia Scale – Revised), som har vist sig effektiv i vurderingen af tilstedeværelse af misofoni. Det er dog vigtigt at bemærke, at testen og de følgende resultater ikke kan stå i stedet for en klinisk undersøgelse og ikke kan stille diagnosen i sig selv. Testen er anonym og frit tilgængelig, og vi beder på intet tidspunkt om oplysninger fra dig og indsamler ingen personligt identificerbare data.

Såfremt testresultatet indikerer, at du måske lider af misofoni, er du velkommen til at kontakte os for at høre mere om et behandlingsforløb online, på Frederiksberg eller i Helsingør. Vores psykologer er særligt uddannede i kognitiv adfærdsterapi og den herunder særligt tilpassede behandlingsform udviklet til misofoni. Hvis du har lyst, kan du fra svarsiden printe din besvarelse, så du kan medbringe den ved næste aftale hos din læge eller psykolog.

Læs mere om misofoni

Instruktioner

Testen består af 10 spørgsmål. Du skal besvare alle spørgsmål baseret på din oplevelse i løbet af de seneste tre dage. Der er intet rigtigt eller forkert svar, og du behøver ikke bruge lang tid på at tænke over hvert spørgsmål. Som tommelfingerregel er ens mavefornemmelse eller første indskydelse altid et godt udgangspunkt.
Når du vælger et svar, føres du automatisk videre til næste spørgsmål. Du kan til enhver tid gå tilbage ved at klikke på tilbage-knappen. Når du besvarer det sidste af de 10 spørgsmål, omdirigeres du automatisk til en svarside, hvor du kan aflæse din score og læse om, hvad denne betyder, samt vores anbefalinger baseret herpå. Resultatet af testen angives som en score mellem 0 og 40.

Før du går i gang…

Inden du påbegynder testen, skal du tænke over, hvilke særlige triggere du oplever i forbindelse med misofoni. Du må gerne vælge flere. Når du tager testen, skal du derefter tænke på din(e) personlige trigger-lyd(e), hver gang der i spørgsmålene står ”lydene”.

Sammenlignet med andre mennesker er jeg mere sensitiv over for:

  • Spiselyde (f.eks. tyggen, knasen, slurpren, slugen)
  • Nasale lyde (f.eks. snøften, indånding, udånding)
  • Halslyde (f.eks. rømmen, hosten)
  • Specifikke talelyde (f.eks. ‘k’-lyd)
  • Gentagne kliklyde (f.eks. kridt mod en tavle, klikken med kuglepen)
  • Knaselyde (f.eks. papir, plast)
  • Baggrundslyde (f.eks. tikkende ur eller lignende)

Test for misofoni

Klik på dit svar for at fortsætte til næste spørgsmål.